Vůně cejlonského čaje
Dneska jsem na jedné ze stovek čajových plantáží Srí Lanky, kde mimo čajovníku byly k vidění další exotické rostliny jako kávovník, “pepřovník”, kaučukovník, keř skořice, ibišek i banánovník, degustovala. Ochutnávce nespočtu druhů čaje předcházela exkurze s výkladem o sklizni i výrobě a posezení s šálkem exkluzivního černého čaje doplněným domácím čokoládovým dortem. Ještě včera jsem toho o čaji moc nevěděla, dnes jsem poučena, že černý a zelený čaj je produktem ze stejné odrůdy čajovníku, na rozdíl od čaje bílého. Pravdou je, že co jsem sem přijela čajíčkuju v průběhu celého dne. Bylinky, kořeněný, matcha, zázvor i čaj černý, kterému pomalu přicházím na chuť. Oblíbencem přesto zůstává svěží jemný zelený v kombinaci s citrónovou trávou
Náhledy fotografií ze složky Vůně Cejlonu